Æblekage med brombær er en lækker og let at lave opskrift. Kagen er fugtig og smagfuld, mens brombærrene tilføjer en syrlighed, der står i god kontrast til kagens sødme. Denne opskrift er perfekt til en efterårsdessert eller en snack.
Opskrift på Æblekage med brombær
Ingredienser: 1,5 kopper usaltet smør, ved stuetemperatur
2 1/4 kopper sukker
4 store æg, ved stuetemperatur
1 teskefuld ren vaniljeekstrakt
3 kopper mel til alle formål, sigtet
1 teskefuld bagepulver
1/2 teskefuld bagepulver
1/2 teskefuld salt
3/4 kop creme fraiche, ved stuetemperatur
2 spiseskefulde friskpresset citronsaft, fordelt
1,5 kop brombær, fordelt
Fremgangsmåde: Forvarm ovnen 180 grader C. Smør og mel en 24×34 cm bageform.
Pisk smørret på medium hastighed i skålen på din elektriske røremaskine, indtil det er cremet. Tilsæt sukker og æggene, og pisk, til det er let og luftigt. Tilsæt vaniljeekstrakt, og pisk, indtil det er blandet.
Pisk mel, bagepulver, bagepulver, natron og salt sammen i en separat skål. Med røremaskinen på lav hastighed tilsættes melblandingen til smørblandingen i tre omgange, skiftevis med creme fraiche og citronsaft. Vend forsigtigt 1 kop brombær i.
Hæld dejen i den forberedte form og drys med de resterende brombær. Bages i 45-55 minutter, eller indtil en kagetester, der stikkes ind i midten af kagen, kommer rent ud. Lad kagen køle af i 10 minutter, inden den serveres. Serveres varm eller ved stuetemperatur med flødeskum eller is.