Brombærsnaps opskrift

Mange mennesker nyder et godt glas vin eller øl, men der er også dem, der foretrækker noget lidt stærkere. I denne artikel vil vi dele en opskrift på brombærsnaps, som kan laves derhjemme.

Bemærk at dette er en opskrift på sød snaps med sukker. Ønsker du den rene snaps med smag af brombær, så kan du holde det helt simpelt. Bare put brombærrene ned i en flaske med vodka eller snaps og afvent 3 – 6 måneder. Så har du en ren og stærk brombærsnaps.

Opskrift på sød brombærsnaps

Ingredienser:

6 kopper brombær

750 ml vand

1 kg sukker

750 ml vodka eller snaps

Fremgangsmåde:

1. Vask og pluk brombærrene, og kassér dem, der er mugne eller knuste. Læg dem i en stor gryde af rustfrit stål eller emalje. Tilsæt vand og bring det i kog ved middelvarme under lejlighedsvis omrøring.

2. Sænk varmen til lav varme, og lad det simre i 30 minutter under lejlighedsvis omrøring.

3. Tag den af varmen, og si blandingen gennem en ostelærredsforet si over i en ren gryde. Kassér de faste stoffer. Du kan også si på anden vis, men sørg for kun at beholde væsken.

4. Rør sukker i, indtil det er opløst.

5. Hæld blandingen i en ren, tør flaske eller et glas og tilsæt vodka eller snaps. Forsegl tæt og opbevar den køligt og mørkt i mindst 2 måneder, før den serveres.

6. Nyd din hjemmelavede brombærsnaps rent eller brug den i cocktails.