Brombær opskrifter

Brombær opskrifter

 Find her opskrifter med brombær

Find inspiration i disse opskrifter med brombær

Brombær er et af de meget velsmagende bær man kan få og man kan bruge dem til alverdens slags desserter og retter. I Danmark starter brombærsæsonen allerede i juli måned og indtil oktober, men det er bedst at plukke disse lækre sorte bær i august og september, da de ofte er mest spiseklar her.

Udover, at brombær er utroligt lækre at spise både i mad eller som sund snack, så er det slet ikke så dårligt for kroppen at indtage dem. Brombær indeholder rigtigt mange vitaminer og kostfibre og er faktisk super sunde. Brombær er desuden fyldt med antioxidanter, så at tilføje disse bær til sin mad har fordele i en sund og varieret kost.

Sådan kan du bruge brombær i maden

Hvad kan man anvende brombær til? Brombær kan for eksempel bruges til marmelade. Brombærmarmelade er en af de velkendte slags tilbehør, man kan bruge bærrene til og det er faktisk ikke så svært at gå i gang med. Når man laver brombærsyltetøj, kræver det blot nogle brombær, sukker, sylteglas eller hvad man har liggende som kan lukke tæt. Hvis man er glad for vanilje, kan man også tilføje en smule af dette i for eksempel brombærmarmelade.

Når man laver marmelade findes der flere gode råd. For længere holdbarhed, kan man også bruge et konserveringsmiddel og det er også en god idé at skolde glassene som denne slags marmelade eller brombærkompot skal være i. Brombær marmelade smager fantastisk oven på et stykke godt brød eller en bolle med ost på. Brombær smager anderledes end andre slags bær og kan ikke sammenlignes smagsmæssigt med de andre sorter.

Hvis man ikke fik plukket bær i brombærsæsonen, kan man købe brombærrene friske eller frosne i butikkerne. Dog er der ikke noget som følelsen af at plukke bærerne direkte fra buskene og fra naturen selv. Måske er du så heldig selv at have brombærbuske i haven ellers findes der mange steder rundt omkring i landet. Det er selvfølgelig vigtigt at være opmærksom på, om det er en privat grund, som brombærbuskene er placeret på.

Brombærtærte eller brombærkage?

Mulighederne er uendelige når det kommer til at lave desserter med brombær. Du kan også være kreativ og lave enten brombærmuffins eller en kage med brombær. Hvis du er mere til en cremet version og godt kan lide flødeost, kunne en brombær cheesecake være et godt valg. Sådan en lækker cheesecake kan i øvrigt laves med alverdens frugter, så hvorfor ikke bruge brombær sammen med andre bær, som for eksempel hindbær.

Når man laver en tærte, kan man vælge at blande flere forskellige bær sammen. Andre bær som smager rigtigt godt sammen med brombær, som for eksempel jordbær, hindbær, blåbær, solbær og ribs. At mixe bærrene kan bare noget. Hvis du er til smoothies, kan du også kombinere for eksempel frosne brombær sammen med lidt yoghurt.

Når man bruger frosne bær, som man har købt, så er det vigtigt at huske, at læse anvisningen på pakken, da mange bær ofte skal koges inden brug på grund af bakterier.

Til en varm sommerdag hvor man skal køles ned, fordi solen bager er der ikke noget bedre end is. Brombærrene kan sagtens laves til brombæris, som også er en fantastisk og dejlig kølende dessert til både de voksne og til de små. Her kan man både lave brombær is som en cremet flødeis, eller som en saftig og lækker brombærsorbet.

Brombær kan også drikkes

Brombær behøver ikke kun at bruges i for eksempel madlavning eller desserter med brombær. Brombærrene kan bruges til at lave super lækkert saft, som er rigtigt forfriskende på en varm sommerdag. Brombærsaft kan laves på forskellige måder, men er faktisk en super hurtig og nem proces. Hvis det er en nem og enkel opskrift på brombærsaft, kræver det blot brombær, vand og sukker.

Brombær til festen

Vidste du, at du kan lave din egen brombærsnaps og brombær likør? Forestil dig, at du holder en sommerfest udendørs med kulørte lanterner. Der er pølser på grillen og alle er i godt humør. Her passer en hjemmelavet lille aperitif til de glade sommergæster bare ekstra godt til sæsonen. For at lave brombær snaps eller likør, kræver det ikke mange ingredienser og det er nemt at lave. Dette er både med til at give festen lidt kulør og så er det en utrolig lækker gestus til sine gæster.

Brombær tærte opskrift

Sådan laver du brombær tærte:

Ingredienser:

1 tærtedej

1/4 kop mel

1/4 teskefuld salt

3/4 teskefuld kanel

3 spiseskefulde smør

3/4 kop sukker

2 spiseskefulde mel til alle formål

2/3 kop mælk

2 kopper brombær, ca. 120, stilkede

1 spiseskefuld sukker

1 teskefuld majsstivelse

Instruktioner:

1. Forvarm ovnen til 200 grader C

2. Læg tærtedejen i en tærteform

3. Bland mel og salt, og drys det over tærtebunden

4. Skær smør i, indtil det er smuldret

5. Tryk på bunden og op ad siderne af formen

6. Bages i 8 minutter

7. Tag den ud af ovnen

8. Bland i mellemtiden sukker og mel

9. Tilsæt gradvist mælk under konstant omrøring, indtil blandingen tykner

10. Hæld over tærtebunden

11. Anbring brombær på toppen

12. Drys med sukker og majsstivelse

13. Bages i 10-15 minutter, indtil frugten er boblende og topping er gyldenbrun.

14. Lad det køle af inden servering. Nyd den 🙂

Brombær syltetøj opskrift

Sådan laver du brombær syltetøj:

Ingredienser:

ingredienser: 1 liter brombær

3/4 kop sukker

1/4 kop majsstivelse

1 teskefuld citronsaft

Instruktioner:

1. Vask brombærrene og fjern eventuelle stilke.

2. Kom brombærrene i en gryde, og tilsæt sukker, majsstivelse og citronsaft.

3. Kog ved middelvarme under konstant omrøring, indtil blandingen tykner og koger.

4. Tag den af varmen, og kom den i glassene.

Server straks med en klat flødeskum eller is, hvis du ønsker det. Du kan også afkøle syltetøjet og bruge på brød. Muligheder er mange med dit nye lækre brombær syltetøj.

Brombær sirup opskrift

Sådan laver du brombær sirup:

Ingredienser:

1 kop brombærpuré

1/2 kop sukker

1/4 kop vand

saft af 1 citron

Instruktioner:

1. Bland brombærpuré, sukker, vand og citronsaft i en lille gryde ved middelvarme.

2. Bring blandingen i kog, sænk derefter varmen til lavt blus og lad den simre i 10 minutter.

3. Tag den af varmen, og si den gennem en finmasket si over i et glas eller en flaske.

4. Opbevares i køleskabet i op til 2 uger.

Brombærkage opskrift

Sådan laver du brombærkage:

Ingredienser:

ingredienser: 1,5 kopper mel

1,5 teskefuld bagepulver

0,25 teskefuld bagepulver

0,25 teskefuld salt

0,5 kop usaltet smør, ved stuetemperatur

0,75 kopper sukker

2 store æg, pisket

1 teskefuld vaniljeekstrakt

0,5 kop almindelig yoghurt

200-250 gram brombær, friske eller frosne

Instruktioner:

Forvarm ovnen til 175 grader C.

Smør en mellemstor bageform

Bland mel, bagepulver, bagepulver, natron og salt i en mellemstor skål

Creme smør og sukker sammen i en stor skål, indtil det er let og luftigt.

Pisk æggene i et ad gangen, og rør derefter vaniljen og yoghurten i, indtil det hele er godt blandet.

Vend forsigtigt melblandingen i, indtil den er lige blandet.

Hæld brombærrene i.

Hæld dejen i det forberedte bagefad.

Bages i ca. 45 minutter, eller indtil en tandstik, der stikkes ind i midten, kommer rent ud.

Serveres varme eller ved stuetemperatur med en klat yoghurt eller is, hvis det ønskes.