Brombær muffins opskrifter

Muffins er en type hurtigt brød, der er populært i mange lande. Der findes utallige variationer af opskriften, men alle muffins har ét fælles træk: de er lavet med bagepulver eller soda som hævemiddel i stedet for gær. Det gør dem meget hurtigere at tilberede end traditionelle brød.

Muffins kan være søde eller krydrede og kan laves med en lang række ingredienser, herunder frugt, nødder, grøntsager og endda kød. De kan bages i en almindelig muffinform eller i specialiserede silikoneforme for at få en mere interessant form.

Opskrift på brombær muffins

ingredienser: 1,5 kopper mel

1/2 teskefuld bagepulver

1/4 teskefuld salt

1/2 kop usaltet smør, ved stuetemperatur

1 kop sukker

2 store æg, pisket

1/4 kop creme fraiche

1 teskefuld vaniljeekstrakt

Skræl af 1 citron, valgfrit

1,5 kop brombær, friske eller frosne (hvis du bruger frosne, må du ikke tø dem op)

Instruktioner:

Forvarm ovnen til 200 grader. Smør 12 muffinsforme eller sæt dem i muffinsforme. Pisk mel, bagepulver, bagepulver, natron og salt sammen i en mellemstor skål.

Rør smør og sukker sammen i en stor skål, indtil det er let og luftigt.

Pisk æggene i, et ad gangen, og rør derefter creme fraiche og vaniljeekstrakt i. Bland citronskal i, hvis du bruger den.

Vend forsigtigt de tørre ingredienser i, indtil de er lige blandet, og vend derefter brombærrene i. Fordel dejen jævnt i de forberedte muffinforme.

Bag i 25-30 minutter, eller indtil en tandstik, der stikkes ind i midten af en muffin, kommer rent ud. Lad dem køle af i formen i 5 minutter, og tag dem derefter ud på en rist, hvor de kan køle helt af.