Brombær-chokoladekage opskrift

Denne opskrift på brombær-chokoladekage er en hurtig og nem måde at lave en lækker dessert, som alle vil elske. Den er perfekt til en sommerfest eller grillfest, og den kan nemt laves i forvejen. Slutresultatet er en lækker og saftig kage, der vil tilfredsstille enhver sød tand.

Opskrift på Brombær-chokoladekage

Ingredienser:

ingredienser: 1,5 kopper mel

3/4 kop usødet kakaopulver

1 teskefuld bagepulver

1/2 teskefuld bagepulver

1/2 teskefuld salt

1 kop smør, ved stuetemperatur

2 kopper sukker

2 æg, ved stuetemperatur

1 teskefuld vaniljeekstrakt

3/4 kop velrystet kærnemælk

Glasur:

50 gram halvsød chokolade, hakket

1/4 kop smør, skåret i 4 stykker

2 spiseskefulde lys majssirup eller honning

3 spiseskefulde brygget kaffe, varm

3 kopper flormelis, sigtet hvis det er klumpet

Instruktioner:

1. Forvarm ovnen til 180°C, og smør to runde kageforme på 20 cm. Beklæd bunden af hver form med en cirkel af pergament- eller vokspapir, og smør papiret med smør.

2. Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål

3. I en anden skål piskes kærnemælk og vanilje sammen i en anden skål.

4. Creme smør og sukker sammen i en elektrisk røremaskine med en piskerisskive, indtil det er let og luftigt, ca. 5 minutter. Med mixeren på lav hastighed tilsættes æggene et ad gangen, og der blandes, indtil hvert æg er inkorporeret, før det næste tilsættes

5. Tilsæt de tørre ingredienser til dejen i tre dele, skiftevis med de våde ingredienser i to dele, begyndende og sluttende med de tørre ingredienser. Bland hver tilsætning lige indtil det er inkorporeret

6. Fordel dejen jævnt mellem de forberedte kageforme, og glat toppen med en spatel

7. Bag i 30-35 minutter, eller indtil en tandstik eller en kagetester, der stikkes ind i midten af hver kage, kommer rent ud. Kagerne afkøles i formene på en rist i 10 minutter, hvorefter de vendes ud på en rist og afkøles helt

8. Sådan laver du glasuren: Kom hakket chokolade, smør, majssirup eller honning og kaffe i en varmebestandig skål, der er sat over en gryde med kogende vand

9. Rør ofte rundt, indtil det hele er smeltet og glat, og tag det derefter af varmen og pisk flormelis i, indtil det er jævnt. Lad det køle lidt af, og smør det derefter på toppen af hver kage

10. Servér straks eller opbevar den i en lufttæt beholder i op til 3 dage.