Havregrynskage med brombær opskrift

Havregrynskage er en dessert, der kombinerer det bedste fra begge verdener: den behagelige smag af havregryn og den søde, saftige smag af brombær. Denne opskrift er nem at følge og resulterer i et lækkert slutprodukt.

Opskrift på havregrynskage med brombær

ingredienser: 1 kop (250 ml) kogende vand

1 kop (100 g) havregryn

1/2 kop (113 g) usaltet smør, blødgjort

1/2 kop (100 g) sukker

2 æg

1 teskefuld vaniljeekstrakt

1 1/4 kopper (156 g) mel

1 teskefuld bagepulver

en knivspids salt

3/4 kop (75 g) brombær, friske eller frosne

Instruktioner:

Forvarm ovnen til 175 grader C. Smør og mel en bageform på 23×33 cm.

Hæld kogende vand over havregryn i en lille skål. Lad det stå i 1 minut.

Creme smør og sukker i en stor skål, indtil det er let og luftigt. Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk godt efter hver tilsætning. Rør vaniljeekstrakt i.

Bland havregrynsblandingen i.

Sigt mel, bagepulver og salt sammen. Rør det i dejen, indtil det lige er blandet.

Fold brombærene i. Hæld dejen i det forberedte fad.

Bages i 25-30 minutter, eller indtil en tandstik, der stikkes ind i midten af kagen, kommer rent ud. Lad den køle af, inden den serveres.