Fjernelse af en brombærbusk

Brombær er både sunde og dejlige, men selve busken de gror på, kan blive en slem krabat at slippe af med igen.

Brombærbuske er meget aggressive

En brombærbusk der ikke bliver passet, kan lynhurtigt udvikle sig til et kæmpestort brombærkrat. Busken kan lave afstikkere mange meter fra hovedstammen og på ingen tid lave nye buske. De tornede grene er næsten ikke til at komme til livs, hvis det først er gået rigtig galt.

Brug den rigtige beklædning og de rette haveredskaber

Når du skal i krig med en brombærbusk skal du have en tyk jakke på og kraftige havehandsker. De genstridige grene er meget lange og slynger sig i alle retninger. Du får brug for et ørnenæb og en rosesaks eller beskærersaks. Ørnenæb til de tykkeste stængler og til selve hovedstammen. Rosensaksen til alle de små vildfarende stængler. Du kan se udvalget hos Havehandel.dk

Angrib busken udefra og ind

Begynd med alle de stiklingerne og mindre aflæggere du kan finde rundt om busken. Hiv dem op af jorden og klip dem af så langt ned som du kan komme til.

Dernæst går du bare i gang med rosensaksen og klipper de lange tornede stængler af i stykker på en halv eller en hel meter. På den måde kommer du ikke på helt nært hold af busken før du har klippet det meste væk. Det er et møjsommeligt arbejde, men på et tidspunkt rammer du hovedstammen og kan klippe den helt væk.

Det er ikke nok at klippe busken helt ned

Har du fået kæmpet dig gennem de tornede grene og er nået helt ind til hovedstammen er det ikke nok at klippe den helt ned. Du bliver nødt til at fjerne den helt og sørge for at få hele roden med. Alternativt kan du dække området hvor brombærbusken stod, med sort plastik. Hold plastikken fast med sten, som du lægger ovenpå. Tilse stedet med jævne mellemrum og sørg for at der ingen huller eller revner er i plastikken. Lad tildækningen blive på indtil næste sæson.

Behold din brombær og begynd at passe den

Når du er nået helt ind til stammen, kan du starte forfra med din brombær, i stedet for at fjerne den helt. Tricket med en brombær er at holde den nede hele tiden. Står den frit skal den beskæres både forår og efterår og alle vildskud skal fjernes løbende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *